Het komt nu dichtbij!

07 september 2023 11:09

Ja, de herinneringenrit 2023 komt nu echt dichtbij. Ik ben mijn trainingen nu aan het opvoeren. De ritjes die ik maak, probeer ik boven de 100 kilometer te laten zijn. En dat is best een stukje, kan ik je vertellen.

De laatste rit dit ik heb gedaan was een georganiseerde rit van Le Champion, de Noorder ij- en Zeedijktoer. Ik had mezelf ingeschreven voor de 80 kilometer, ik moest nog heen en terug, dus ik kwam uiteindelijk op 100 kilometer en een beetje. Het was een hele mooie rit, ik begon rond 09:00 en dan rijd je op zondagochtend over landwegen, terwijl de zon langzaam sterker begint te worden. Er was een moment dat ik dacht ‘Wat is dit toch lekker’, na een kilometer of 20 ben ik even gestopt om te kijken hoe de bloedsuiker ervoor stond, die was nog lekker hoog, dus ik kon wel wat kilometers maken. De rit ging door een deel van Amsterdam, ook door de buurt Nieuwendam. Dat Nieuwendam is best een leuk stukje, alleen die klinkers zijn niet heel fijn om over te rijden, dat trilt zo en er is weinig plaats voor een fiets en auto op hetzelfde moment. Op de 80 km was 1 stempelpost, dat was op de durgerdammerdijk. Daarna vervolgde ik mijn tocht richting Broek in Waterland, ik had al gezien dat de route langs de Theetuin in Overleek ging, hier ben ik gestopt voor een koffie en taartje. Na de koffie op weg richting Purmerend en via Wormer en Krommenie weer terug naar Assendelft. Het ritje na de koffie was wel zwaar, ik heb af en toe dat ik misselijk word en na de koffie en het taartje had ik dit weer. Wellicht komt dit door hoge bloedsuikers, dus dat is een puntje van aandacht.

En de laatste 5 kilometer waren ook echt heel zwaar, ik heb meerder malen gedacht om eerder naar de finish te gaan, maar dan dacht ik weer ‘De route volgen zal wel de kortste route zijn’ en zo heb ik hem gewoon netjes uitgereden en stond er bij thuiskomst dus 100 km op mijn horloge.

Ik ben trots op deze rit. Een rit van 3 getallen, dat is toch iets magisch. Het is de planning dat ik aankomend weekend ook flink wat kilometers maak, de week erop staat er een ritje van 115 km in de planning en de week erop fiets ik 120 kilometer.

Liefs!