Informatiemail 18 september

20 September 2023 14:53

 

Maandag 18 september is onderstaande informatie per mail verstuurd. Hier kun je alles ook nog rustig lezen.

Het is bijna zover; zaterdag is de HerinneringenRit. Er starten ruim 600 deelnemers, een record! Je hebt nog maar een paar dagen om extra geld op te halen. Help mee en laat je sponsoren, dan zorgen we samen voor een recordbedrag! 

Hieronder vind je alle praktische informatie. Vrijdag ontvang je nog een update. Houd daarom de mailbox goed in de gaten.

Locatie start -en finishlocatie
Leerhotel Het Klooster
Daam Fockemalaan 10
Amersfoort
(je kunt hier niet parkeren)

Kom je met het openbaar vervoer? Dan loop je in ongeveer 15 minuten naar Leerhotel het Klooster. Neem op het station de hoofduitgang aan het Stationsplein.
 
Parkeren

Bij het Eemklooster (naast Leerhotel het Klooster) is een groot parkeerveld gereserveerd voor deelnemers en bezoekers. Het veld is geopend vanaf 08.00 uur. Vanuit hier loop je in 2 minuten tussendoor naar de start- en finishlocatie. Deze route wordt duidelijk aangegeven via routebordjes.

Adres parkeerterrein (zet dit in jouw navigatie):
Eemklooster
Daam Fockemalaan 22
Amersfoort

Volg vanaf de ingang de borden en aanwijzingen van de verkeersregelaars richting het parkeerveld.

Aanmelden & starten

Het terrein gaat om 8.30 uur open. Meld je aan bij de Aanmeldbalie met je e-ticket. Je ontvangt hier dan jouw consumptiemunt voor gratis koffie of thee. Meld je meerdere personen aan? Neem dan voor iedereen het e-ticket mee.

Om 9.35 uur start het podiumprogramma. Zorg dat je op tijd aanwezig bent hiervoor. Dit wil je niet missen. Om 10.00 uur wordt het startschot gegeven. Voor alle afstanden tegelijk. Stel je op in jouw startvak (fietsen 120 km, 80 km, 40 km en wandelen 15 km). 

De sokken, voor iedereen die meer dan € 250 heeft ingezameld, kun je bij terugkomst (of na tussenstop 1e lus) afhalen bij de informatiebalie / verkooppunt Vergeet-mij-niet producten.

Programma

De presentatie is in handen van journaliste Josselin Gordijn en Yuki van Kriss Kross Amsterdam. Yuki trad eerder dit jaar op tijdens het Herinneringen Top 50 Concert in de Ziggo Dome. Ook hij heeft persoonlijke ervaring met dementie. 

De burgemeester van Amersfoort, Lucas Bolsius, zal het startschot geven. Verder kun je de gehele dag genieten van prachtige optredens van Irene Hin (bekend van haar optreden tijdens het Herinneringen Top 50 Concert), Susan, Matthijs en een DJ.

Routes

De routes zijn helemaal uitgepijld. Elke afstand heeft een eigen kleur, deze komen ook overeen met de kleur van jouw startvak:

  • Fietsen, 40 kilometer: geel
  • Fietsen, 80 kilometer: magenta/roze
  • Fietsen, 120 kilometer: wit
  • Wandelen, 15 kilometer: geel, afwijkende vormgeving ten opzichte van fietsbordjes

De routes kun je hier bekijken en downloaden.

Onvergetelijke Kilometer

Ongeacht de afstand fietst of wandelt elke deelnemer over de Onvergetelijke Kilometer. De Onvergetelijke Kilometer zit vol verrassingen om samen mooie herinneringen te herbeleven en te maken. Ook kun je hier genieten van een gratis kopje koffie of thee. Toiletgelegenheid is aanwezig.

Rustposten

Iedereen begint en eindigt bij Leerhotel Het Klooster. De fietsers van de 80 en 120 kilometer fietsen in lussen en komen vaker bij dit punt.  Hier zijn alle faciliteiten aanwezig en is daarmee ook geschikt als ontmoetingsplek voor jouw supporters. Zij zijn van harte welkom. Ondertussen vinden hier ook verschillende optredens plaats. Een gezellige pleisterplaats dus. De Onvergetelijke Kilometer is ook een rustpost (met koffie/thee en toiletten).

Pech onderweg

Gedurende de HerinneringenRit staat een technisch team klaar. Zij kunnen je helpen bij pech onderweg. Die hulp is gratis. Voor de materialen die er eventueel nodig zijn, vragen we wel betaling. Als er hulp nodig is dan kun je bellen naar 06-45372364.

EHBO

Ook zal er een team van EHBO'ers paraat staan wanneer dit nodig is. We hopen het natuurlijk niet, maar mocht je hun hulp nodig hebben, dan kun je bellen naar 06-45341042.

Finish

Iedereen wordt bij de finish feestelijk onthaald. Rond 16.00 uur zal het formele programma met live muziek worden afgesloten. Zorg dus dat je op tijd binnen bent. Om 17.00 uur is het einde van de HerinneringenRit. 

Horeca en muntjes

Tijdens de start en finish zijn er verschillende horecagelegenheden waarbij je eten en drinken kunt kopen met muntjes. De waarde is € 3,00 per muntje. Muntjes zijn verkrijgbaar bij het speciale verkooppunt (alleen pinbetaling).  Let op: muntjes kunnen niet meer worden ingeruild.

Supporters

Iedereen is welkom! Nodig daarom je familie, vrienden, kennissen en collega’s, die niet meefietsen, uit om jou te komen aanmoedigen bij de start en finish bij Leerhotel het Klooster. Ook zij kunnen parkeren bij het Eemklooster.

Sociale media

Ook handig (en leuk). Meld je aan voor het Facebook – en Instagramaccount van de HerinneringenRit. Via deze kanalen wordt zaterdag 23 september ook uitgebreid verslag gedaan van het evenement:

Als je actief bent op sociale media gebruik dan #herinneringenrit en mention @Herinneringenrit (Facebook en Instagram). Voor X (Twitter): @HerinneringenR. 

Naast Amersfoort en omgeving kleuren we ook de social media ‘geel’ waardoor we ook daar zo veel mogelijk mensen kunnen laten waarvoor iedereen in beweging komt op zaterdag. 

Vragen?

Mis je informatie kijk dan eerst op herinneringenrit.nl en bij de veelgestelde vragen. Staat je antwoord er niet bij dan kun je ons bereiken via herinneringenrit@alzheimer-nederland.nl.

Controleer de website voor vertrek

Kijk vrijdag nog een keer op herinneringenrit.nl. Onderaan de homepage staan eventuele nieuwsupdates. Zo weet je zeker dat dat je op de hoogte bent van de belangrijkste informatie voordat je afreist naar Amersfoort.

Tot zaterdag en nog veel succes met het werven van donaties.