2bike4alzheimer 2018

Closed You can't donate or start fundraising anymore

Op 22 en 23 september 2018 fietsten 32 teams mee voor 2bike4alzheimer. Hun inzet leverde een recordopbrengst op van €125.122 voor onderzoek.

Deze 7e editie van hét fietsevenement van Alzheimer Nederland vond plaats in Huizen. Deelnemers reden maar liefst 24 uur en tocht van 400 kilometer. Dat deden ze om geld in te zamelen voor wetenschappelijk onderzoek naar depressie en het risico op dementie. Uiteindelijk doel van dit onderzoek is betere preventie van dementie en tijdige behandeling van dementie en depressie.

‘Meer geld nodig’

Ook dit jaar was de motivatie van deelnemers groot. Ellen, team Heerenveen: "Mijn vader, Jeen (65), heeft bijna 8 jaar de diagnose Alzheimer. Ik weet hoe vervelend deze ziekte is. En dat er nog meer geld nodig is. Daarom komen we vanuit Heerenveen om mee te fietsen en geld in te zamelen. We fietsen met familie, vrienden en collega's."

En er kwam een bekende Nederlander voorbij: radio-dj Frank van der Lende fietste een etappe mee, samen met zijn vader die dementie kreeg op jonge leeftijd.

24 uur

De duur van de tocht stond voor het aantal uren zorg dat iemand met dementie dagelijks nodig heeft: 24 uur! En door ‘s nachts te fietsen, ervaren deelnemers wat mensen met dementie en hun dierbaren meemaken: het kwijtraken van een dag- en nachtritme. De tocht was afzien. Wind, regen, kou, duisternis, fietspech en slaapgebrek werden getrotseerd. Met resultaat: 2bike4alzheimer 2018 bracht een recordopbrengst op van €125.122.

Ook enthousiast? Meld je aan voor 2022!

Vanaf dit jaar heet het fietsevenement van Alzheimer Nederland de HerinneringenRit. Meld je aan en fiets ook mee op 17 september, voor méér onderzoek naar dementie. Fiets 40, 80, 120 of 160 kilometer en beleef een onvergetelijke dag.

Doe je mee met een team? Vraag dan de teamcaptain om zich aan te melden; teamleden sluiten zich daarna aan bij het team op de actiepagina van het team.

Meld je aan >