2bike4alzheimer 2017

Closed You can't donate or start fundraising anymore

Op zaterdag 23 en zondag 24 september 2017 fietsten 13 teams mee met 2bike4alzheimer in Amersfoort. Samen fietsten zij maar liefst € 56.667,92 bij elkaar voor onderzoek.

Het geld dat werd ingezameld tijdens deze 6e editie van hét fietsevenement van Alzheimer Nederland was bestemd voor onderzoek naar de verspreiding van schadelijke eiwitten door de ziekte van Alzheimer.

Enthousiast

Deelnemers waren enthousiast en gemotiveerd. Vrijwel alle fietsers kenden een naaste met dementie. Deelnemer Emma: “Ik fiets mee, omdat alzheimer bij ons in de familie zit.”

Deelnemers met dementie

In 2017 deden voor het eerst ook mensen met alzheimer of een andere vorm van dementie mee. Zij reden samen met zorgbegeleiders op duofietsen een aangepaste route. De oudste deelnemer was 96 jaar.

Ook enthousiast? Meld je aan voor 2022!

Vanaf dit jaar heet het fietsevenement van Alzheimer Nederland de HerinneringenRit. Meld je aan en fiets ook mee op 17 september voor méér onderzoek naar dementie. Fiets 40, 80, 120 of 160 kilometer in herinnering aan iemand die je dierbaar was en beleef een onvergetelijke dag.

Doe je mee met een team? Vraag dan de teamcaptain om zich aan te melden; teamleden sluiten zich daarna aan bij het team op de actiepagina van het team.

Meld je aan >