2bike4Arie

Bernd Palland

( HerinneringenRit 120 kilometer )

Raised

1,115
111% reached of my target amount €1,000
Closed You can't donate anymore

Het is inmiddels al weer ruim 13 jaar geleden dat mijn vader de diagnose Alzheimer kreeg. Wat begon met 'vergeetachtigheid' is een slopende ziekte gebleken.

Door de jaren heen hebben wij steeds verder afscheid moeten nemen, zonder echt afscheid te nemen. Steeds weer zie je een stukje verdwijnen van de man die altijd je sterke vader geweest is. De man waarmee je samen de grootste klussen kon doen. De man die alles probeerde en niets voor onmogelijk hield. De man die je geleerd heeft om ieder persoon als gelijkwaardig mens te zien, maar ook de man die 'een eend een reddingsvest kon verkopen'.

Het is een ziekte gebleken die het leven van mijn ouders en ons als gezin helemaal op de kop heeft gegooid. Door de jaren heen kwamen er steeds nieuwe uitdagingen bij, ook voor mijn moeder. Ze heeft altijd alles gegeven om er voor mijn vader te zijn, zelfs toen dat eigenlijk niet meer kon door haar eigen ziekte. Afgelopen juni hebben wij hierdoor veel te vroeg al afscheid moeten nemen van mijn vader. Waar hij lichamelijk nog steeds heel sterk was, heeft zijn hoofd de strijd helaas al op 66-jarige leeftijd moeten staken. Nog geen 3 maanden later hebben wij ook al afscheid moeten nemen van mijn moeder. Doordat zij alles heeft gegeven voor mijn vader en ze zichzelf wegcijferde heeft haar lichaam het door de kanker al op 65-jarige leeftijd opgegeven.

Deze ziekte is nog steeds eigenlijk niet te behandelen. Er is geen medicijn. Als je nu de diagnose Alzheimer krijgt, weet je dat het nooit meer hetzelfde wordt. Wat weg is komt gewoon nooit meer terug. Dat is waarom onderzoek zo hard nodig is. Onderzoek dat geld kost, veel geld, maar ook onderzoek dat er voor gezorgd heeft dat er lichtpuntjes zijn voor de toekomst. Lichtpuntjes die mogelijk kunnen zorgen voor een doorbraak, waardoor er wellicht wél een behandeling mogelijk is. Waardoor er in de toekomst mogelijk heel wat leed bespaard kan worden. Onderzoek waardoor een toekomst zonder Alzheimer tóch mogelijk blijkt.

Om die toekomst mogelijk te maken, doe ik mee met de #Herinneringenrit2023. Op zaterdag 23 september 2023 fiets ik 120 kilometer om geld op te halen voor onderzoek. Met deze toertocht vraag ik aandacht voor dementie en zamel ik geld in voor onderzoek naar dementie. Jouw steun is hard nodig, want maar liefst 290.000 mannen en vrouwen in Nederland hebben een vorm van dementie. In 2040 zal dit aantal opgelopen zijn naar meer dan een half miljoen. Kan ik op jou rekenen? Steun mijn actie (en daarmee Alzheimer Nederland) met wat jij kan missen. Alle beetjes helpen en zo werken we samen aan een toekomst zonder dementie.

Dankjewel!

Available activities:

  • HerinneringenRit 40 kilometer
  • HerinneringenRit 80 kilometer
  • HerinneringenRit 120 kilometer
  • Wandelen 15 kilometer